No Image Available

De eerste populist, Leo Frenssen, Antwerps non-conformist: biografie

 trefwoorden: biografieën  uitgave: DoorbraakBoeken, 2019  ISBN: 978 94 9263 926 4  aantal pagina's: 120  boek/brochure: boek  illustraties: illustraties  prijs/uitverkocht: 5 euro
 Beschrijving:
434 Views
Als vakbondsman, pacifist, antimilitarist, flamingant, socialist, utopist, feminist, communist, wereldverbeteraar en ’technocraat’ deed Leo Frenssen van zich spreken. Op straat demonstreerde hij in het centrum van Antwerpen allerhande turnoefeningen en reed hij rond met zijn triporteur.
In oktober 1938 zorgde hij nationaal en internationaal voor opzien. De kleurrijke Frenssen haalde de voorpagina’s  van de kranten. Uit het niets behaalde zijn Teknokratische Partij ineens zes zetels in de Antwerpse gemeenteraad. De klassieke partijen, met burgemeester Camille Huysmans op kop, stonden met hun mond vol tanden. In april 1939 deed Frenssen het nog eens over. De leurder werd verkozen tot volksvertegenwoordiger.
De biografie vertelt voor het eerst zijn levensverhaal.

Enkele stemmen naar aanleiding van het verschijnen:
Grondvest: “Boek van de maand. Het verhaal over Frenssen is intrigerend. Een troost voor al wie met eigenzinnige overtuiging koppig de wereld wil verbeteren.”
S.D. in Knack: Excentriek en utopisch, maar ook visionair: het was Frenssen ten voeten uit, vindt Verstraete.”


 Terug