No Image Available

Friese portretten

 trefwoorden: biografie├źn, Friese Beweging  uitgave: Uitgeverij Aspekt, 2018  ISBN: 978 94 6338 489 6  aantal pagina's: 276  boek/brochure: boek  illustraties: illustraties  prijs/uitverkocht: 15 euro  Goodreads:
 Beschrijving:
567 Views
Tussen 1988 en 2008 bezocht Pieter Jan Verstraete jaarlijks een regio in Friesland of een van de Waddeneilanden. Steevast werd ook een bezoek gebracht aan het Fries Letterkundig Museum (thans Tresoar) in Leeuwarden. Daar werd het nodige materiaal verzameld over menig Friese taalstrijder. Het resultaat leidde tot een reeks Friese Portretten die gedurende twintig jaar in het Vlaams-Nederlandse jaarboek Zannekin verscheen. Het boek bundelt portretten van bekende en minder bekende Friezen. Enkele namen: Obe Postma, Gijsbert Japicx, de gebroeders Halbertsma, Harmen Sytstra, Waling Dijkstra, Jan Melles van der Goot, Halvard Hettema en Rintsje Piter Sybesma.

Enkele stemmen naar aanleiding van het verschijnen:
W.B. op Doorbraak.be: “Het is beslist een aanrader voor wie wil grasduinen in de geschiedenis van de Friese beweging met de ogen van een zeer getalenteerd biograaf.”
J.v.d.M. in Biblion: “Op zijn best is Verstraete als hij vergelijkingen maakt tussen de Friese en de Vlaamse nationalistische beweging.”


 Terug