No Image Available

Hendrik Jozef Elias (2 delen)

 trefwoorden: biografieën, collaboratie, Wereldoorlog II  uitgave: Eigen beheer, 2006  ISBN: 90 803018 5 X  aantal pagina's: 1241  boek/brochure: boek  illustraties: illustraties  prijs/uitverkocht: 50 euro
 Beschrijving:
566 Views
Boekdeel 1: Van historicus tot burgemeester, 1902-1942
Boekdeel 2: Van VNV-leider tot historicus, 1942-1973

Enkele stemmen naar aanleiding van het verschijnen:
Bruno de Wever in Ons Erfdeel: “Verstraete wroet jaren in archieven en bibliotheken. Ook nu heeft hij weer een schat aan informatie over Elias verzameld.”
Marc Platel in ’t Pallieterke: “Voor de eerste keer het levensverhaal schrijven van Hendrik Elias, je moet het maar aandurven. Een indrukwekkend werkstuk in twee lijvige delen. De lezer krijgt van de auteur meer dan voldoende informatie om te kunnen oordelen.”
Karl Drabbe in Doorbraak: “Verstraete beschrijft Elias’ leven ‘wie es eigentlich gewesen ist’. En daar is hij in geslaagd met grootste onderscheiding!”
Rik van Cauwelaert in Knack: “De Elias-biografie is het verhaal van de meest tragische figuur van de Vlaamse Beweging en van de collaboratie.”
Hugo Collumbien in Gendtsche Tydingen: “Men komt nog eens tot de vaststelling dat veel biografieën boeiender lectuur zijn dan een roman.”

Bekroond met de eerste Driejaarlijkse Prijs van de Stichting Noord en Zuid 2006


 Terug