No Image Available

Hubert Borremans: voor God en Vlaanderen aan het Oostfront

 trefwoorden: biografieën, Oostfronters, Wereldoorlog II  uitgave: Eigen beheer, 2019  ISBN: 978 90 7949 707 2  aantal pagina's: 112  reeks: Oostfrontersreeks, nr. 10  boek/brochure: boek  illustraties: illustraties  prijs/uitverkocht: Uitverkocht
 Beschrijving:
845 Views
Samen met onder meer Reimond Tollenaere, Stefaan Laureys en August Claes behoort Hubert Borremans tot de symbolen van de Oostfrontgemeenschap. Vooral zijn pakkende afscheidsbrief, van begin maart 1942, aan zijn ouders werd en wordt geregeld aangehaald om het idealisme van de doorsnee Vlaamse Oostfrontvrijwilliger aan te tonen.
In zijn nieuwe boek, het tiende in de Oostfrontersreeks, schetst auteur Pieter Jan Verstraete de korte maar bewogen levensloop van Hubert Borremans. Het boek bevat tevens een uitgebreide bloemlezing uit zijn bewaard gebleven Oostfrontbrieven. Buiten de bewuste afscheidsbrief werd er nog niets uit deze briefwisseling gepubliceerd. Het boek wordt geïllustreerd met foto’s en documenten uit het familiearchief.

Enkele stemmen naar aanleiding van het verschijnen:
Edwin Truyens in Kort Manifest: “Neen, Pieter Jan Verstraete bezondigde zich niet aan een hagiografie, want wat we vernemen van Hubert Borremans is integraal gesteund op authentieke documenten. Een verhaal om stil van te worden.”
Gerardimontium: “Het boek bevat tevens een uitgebreide bloemlezing uit zijn bewaard gebleven Oostfrontbrieven. Vooral zijn pakkende afscheidsbrief aan zijn ouders maakte indruk.”


 Terug