No Image Available

“Ik ben een non-conformist”: gesprekken met Jan d’Haese

 trefwoorden: biografieën  uitgave: Eigen beheer, 2003  ISBN: 90 803018 4 1  aantal pagina's: 116  boek/brochure: boek  illustraties: illustraties  prijs/uitverkocht: 10 euro
 Beschrijving:
355 Views
Pieter Jan Verstraete behandelt ditmaal de bekende kunstcriticus en dichter Jan d’Haese (1922-2005). Tijdens diverse ontmoetingen vertelde hij over zijn rijk gevuld leven. Zo ontstond een origineel boek over een van onze meest befaamde kunstkenners.
Het boek bevat eveneens een zo volledig mogelijke bibliografie van en over Jan d’Haese met een lijst van alle door hem opgestelde tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Enkele stemmen naar aanleiding van het verschijnen:
Werner Vandenberghe in Peper en Zout: “Het is goed dat er mensen zijn die biografieën en portretten schrijven. Mensen zoals Pieter Jan Verstraete die schrijven over mensen. Zodat die mensen en hun getuigenissen niet verloren gaan.”
Jan Francken in ’t Scheldt: “Het geheel van gesprekken, gedichten, tekeningen en foto’s houden een spiegel voor van decennialang Vlaamse kunstbeleving door iemand die oprecht met zichzelf de liefde voor cultuur heeft uitgedragen. Laat het niet ongezien passeren.”

 


 Terug