No Image Available

Karstjäger: de korte geschiedenis van de 24. Waffen-SS-Gebirgsbrigade

 trefwoorden: Waffen-SS, Wereldoorlog II  uitgave: Uitgeverij Aspekt, 2020  ISBN: 978 94 6338 8009  aantal pagina's: 95  boek/brochure: boek  illustraties: illustraties  prijs/uitverkocht: Uitverkocht  Goodreads:
 Beschrijving:
634 Views
In het zuidwesten van Slovenië ligt het beroemde Karstgebied met een betoverende ondergrondse wereld, interessante landschappelijke verschijnselen, rivieren, bergen en heuvels. Het is een gebied dat ruwweg ligt tussen de Julische Alpen en Zuid-Slovenië. In dat gebied opereerde tussen 1943 en 1945 de nog steeds met nevelen omsluierde Waffen-SS-Gebirgsbrigade ‘Karstjäger’. Zij vochten er met afwisselend succes tegen Italiaanse en Joegoslavische partizanen. Een oorlog die de speciaal opgeleide Karstjäger niet konden winnen. Daarvoor waren vooral de Tito-partizanen te talrijk, te goed bewapend en genoten ze de steun van ruime delen van de bevolking.
Maar wie waren nu die partizanenjagers onder de naam Karstjäger? In het Nederlands waren er tot nu toe geen publicaties beschikbaar. Het voorliggende boek vertelt hun verhaal.

Van dit boek verscheen in 2021 een Duitse vertaling onder de titel: Karstjäger: die kurze Geschichte der 24. Waffen-SS-Gebirgsbrigade/Division ‘Karstjäger’ in Nordost-Italien und Slowenien, 1943-1945.

 


 Terug