No Image Available

Leven en werk van Arthur de Bruyne

 trefwoorden: biografieën, geschiedschrijving  uitgave: Eigen beheer, 1999  ISBN: 90 803018 3 3  aantal pagina's: 160  boek/brochure: boek  illustraties: illustraties  prijs/uitverkocht: Uitverkocht
 Beschrijving:
338 Views
Arthur de Bruyne (1912-1992) zal wel altijd bekend blijven als de E. de V. van het Antwerpse weekblad ’t Pallieterke. Tussen 1956 en 1988 publiceerde hij er vele honderden artikels, interviews en boekbesprekingen. Daarnaast schreef Arthur de Bruyne meer dan dertig boeken en brochures, waarmee hij een belangrijke bijdrage tot de geschiedschrijving van de Vlaamse Beweging en het Vlaams nationalisme leverde.
Voor zijn monografie voerde Pieter Jan Verstraete tientallen gesprekken met Arthur de Bruyne. Naast een levensbeschrijving en een bespreking van het oeuvre bevat het boek ook nog een uitvoerige bibliografie van en over Arthur de Bruyne.

Enkele stemmen naar aanleiding van het verschijnen:
Scripsi in ’t Pallieterke: “Pieter Jan Verstraete heeft in enkele compacte bladzijden een zeer goed beeld opgehangen van leven en werk van De Bruyne.”
Nico van Campenhout in Mededelingenblad van de Belgische Vereniging voor Nieuwste Geschiedenis: “Waardevol lijkt ons vooral de exhaustieve bibliografie van en over de geportretteerde.”
Lode Wils in Wetenschappelijke Tijdingen: “Zo was Verstraete de aangewezen auteur voor dit ‘portret van een geschiedschrijver’.”


 Terug