No Image Available

Raf van Hulse: een Vlaamse Kriegsberichter aan het Oostfront

 trefwoorden: biografieën, Oostfronters, Waffen-SS, Wereldoorlog II  uitgave: Eigen beheer, 2011  ISBN: 978 90 7949 703 4  aantal pagina's: 207  reeks: Oostfrontersreeks, nr. 5  boek/brochure: boek  illustraties: illustraties  prijs/uitverkocht: uitverkocht
 Beschrijving:
493 Views
In dit boek wordt het relaas weergegeven van Raf van Hulse, een van de leiders van de SS-Vlaanderen en Kriegsberichter of oorlogsverslaggever aan het Oostfront (1943-1944). Hij deed dat door het neerpennen van eerder propagandisch getinte artikels in de weekbladen Balming en De SS-Man. Maar anderzijds kon de auteur ook beschikken over een lange reeks brieven die Raf Van Hulse schreef aan zijn vrouw en waarin hij verhaalde over zijn belevenissen en bevindingen. Deze brieven hebben uiteraard niet dezelfde documentaire waarde als een dagboek. Het is duidelijk dat de Oostfronters in hun brieven de grootste gruwel niet aan het thuisfront meldden.
Dit boek is geen volledige biografie maar wil na een korte biografische schets een beeld brengen van Raf van Hulses inzet als Kriegsberichter aan het Oostfront.

Enkele stemmen naar aanleiding van het verschijnen:
Berkenkruisje: “Het is een vlot geschreven boek, het leest als een roman. Sterk aanbevolen!”
Terugblik 40-45“Een interessant boek met uitstekend, veelal onbekend fotowerk, over een oorlogsverslaggever en voor wie meer wil begrijpen van de keuzes die gemaakt werden in de tijd van crisis en oorlog.”
Edwin Truyens in Kort Manifest: “De publicatie kan er wellicht toe bijdragen om ook over die extreme collaboratie genuanceerd te denken.”


 Terug