No Image Available

Reimond Tollenaere: ‘vader’ van het Vlaams Legioen

 trefwoorden: biografieën, Oostfronters, Wereldoorlog II  uitgave: Eigen beheer, 2021  ISBN: 978 90 7949 710 2  aantal pagina's: 158  reeks: Oostfrontersreeks, nr. 12  boek/brochure: boek  illustraties: illustraties  prijs/uitverkocht: Uitverkocht
 Beschrijving:
1260 Views
In 1996 publiceerde Pieter Jan Verstraete zijn lijvige biografie over de Vlaams-radicale nationalist en Oostfrontstrijder Reimond Tollenaere (1909-1942). Het nu voorliggende werk is een enigszins herwerkte, ingekorte en aangevulde nieuwe versie van de zeer vlug uitverkochte biografie. De nadruk ligt nu vooral op de totstandkoming en de eerste gevechten aan het Oostfront van het Vlaams Legioen, waar Tollenaere in grote mate de ‘vader’ van was.
In het boek staan ook enkele nieuwe getuigenissen en verwerkte de auteur tevens de nieuwe literatuur die over het Oostfront sinds 1997 verscheen.

Enkele stemmen naar aanleiding van het verschijnen:
Berkenkruisje: “Het boek is een belangrijke aanvulling van de reeds verschenen biografie en bevat veel foto’s, waarvan enkele nog nooit gepubliceerd werden.”
Karl Drabbe op doorbraak.be: “Met deze beknopte biografie toont Verstraete nog maar eens aan dat hij dé biograaf van het Vlaams-nationalisme van interbellum en collaboratie mag genoemd worden.”


 Terug